Prvá komunitná galéria otvorila svoje brány

pridané: 07.02.2019

Otvorenie sa konalo za účasti primátora mesta Liptovský Hrádok a poslanca Žilinského samosprávneho kraja Branislava Trégera, poslanca mestského zastupiteľstva a člena miestneho fotoklubu Vladimíra Škutu, riaditeľky Liptovského osvetového centra Liptovský Mikuláš Miroslavy Palanovej a metodičky pre výtvarníctvo, film, fotografiu a voľnočasové aktivity Márie Vašicovej.

Realizáciu skoordinovalo KNL vďaka zdrojom z Nadačného fondu WEGA LH. Z neho boli zakúpené panely na fotky, v ktorých budú môcť vystavovať diela šikovní študenti školy. Nadácia okrem zakúpenia sklenených klaprámov a inštalácie výstavy darovala škole šek na 200 eur, ktoré budú použité na ďalší rozvoj Komunitnej galérie.

Zriadenie Komunitnej galérie nadväzuje na projekt „Iniciatíve sa medze nekladú“, ktorý sa uskutočnil vďaka podpore z Nadačného fondu Cyrila Gazdaricu spravovaného Karpatskou nadáciou. V jeho rámci na škole sa vybudoval fotoateliér, 3D laboratóriá a realizovala modernizácia televízneho štúdia.

Prvou výstavou v novej komunitnej galérii sú fotografie z VIII. ročníka súťaže Liptovský Hrádok vo fotografii, ktorú už roky realizuje zriaďovateľ Nadačného fondu WEGA LH, Miroslav Trepáč. „Teší nás, že sa do súťaže zapojila aj študentkaStrednej odbornej školy elektrotechnickej a veríme, že v budúcnosti sa bude môcť odprezentovať viac talentovaných mladých fotografov,“ hovorí na margo prvej výstavy zriaďovateľ fondu.

Komunitná nadácia Liptov má v pláne zriadiť ďalšie komunitné galérie aj na verejných miestach, ktoré sú dostupné širokej verejnosti a umožniť tak mladým autorom odprezentovať sa v rámci regiónu.