24 hodinový beh so športovým vozíkom

pridané: 06.08.2020

Priebeh akcie:

  • Podujatie sa začne 28.8.2020 o 21.00 a bude prebiehať nepretržite nasledovných 24 hodín

  • Behať sa bude na trase NightRun Liptovský Mikuláš (http://www.vysledkovyservis.sk/data/propozicie/2020-08-29-nightrun-propozicie-2020.pdf)

  • Behať sa bude s trojkolesovým vozíkom Hippocampe on Trulik Medical Technology s 20 kg záťažou, ktorý bude slúžiť ako pomyselný štafetový kolík

  • Cieľom nie je zabehnutie v čo najkratšom čase, ale o udržanie vozíka v pohybe celých 24h. Behať sa bude za plnej premávky a bezpečnosť je preto prvoradá. Bežci bežia na vlastnú zodpovednosť a ich prioritou by za každých okolností mal byť bezpečný priebeh.

  • Bežci sa môžu registrovať na stránke Komunitnej nadácie Liptov (https://www.vysledkovyservis.sk/24h-lm/24h-lm ), kde si môžu zakúpiť časové okno na svoj 5km okruh.

  • Štart a koniec okruhu bude na Námestí osloboditeľov v samom centre Liptovského Mikuláša

  • Záver akcie sa bude kryť s podujatím NightRun Liptovský Mikuláš 2020, kedy na posledné kolo behu (alebo jeho časť) budú prizvaní všetci účastníci 24 hodinového behu.

  • Peniaze obdržané za štartovné budú venované rodine Filipka z Uhorskej Vsi - 5km okruh 10 EUR.

  • Po skončení podujatia posúdi komisár Slovenských rekordov, či sa podarilo akciu zapísať medzi slovenské rekordy

  • viac info na mrlianova@knl.sk alebo na 0903 012 877

Bežíme a pomáhame

Príbeh bojovníka Filipka

Filipko bol do svojich dvoch a pol rokov normálny, zdravý a vitálny chlapec. Chodil, behal, hral sa, rozprával a vyvíjal sa tak ako mal. Nič nenasvedčovalo tomu, že by mal akýkoľvek zdravotný problém.

No v polovici marca tohto roku (2020) začal mať nemotornejšiu chôdzu a zakrýval si pravé oko. Marcová návšteva u neurológa nič nezistila, no jeho chôdza sa stále zhoršovala a rodičia boli presvedčení, že problém je s očami. Absolvovali preto vyšetrenie na očnej klinike v Bratislave.

Dňa 13. mája bol najsmutnejší deň pre Filipkovu rodinu. Diagnostikovali mu nádor na mozgu o veľkosti 6,4 x 5,7 x 4,8 cm. Operáciu bola nutná veľmi rýchlo.

"Neboj maminka bude dobre" - boli posledné slová, ktoré Filipko venoval svojej mame pred 16 hodinovou operáciou. Operácia žiaľ neodstránila celý nádor, z ktorého malá časť zostala v hlave. Zhoršil sa aj Filipkov stav. Prestal chodiť aj rozprávať, posunul sa do obdobia novorodenca, v ktorom aj ostal. Spolu s rodinou teraz prechádzajú zdĺhavým a náročným obdobím liečby a chemoterapie.

Z Komunitnej nadácie Liptov sme sa preto rozhodli podporiť aj Filipka s jeho rodinou a byť im nápomocní pri financovaní jeho liečby. Financie získavame od dobrovoľných darcov, aj každým odbehnutým kilometrom 24h behu LM. Každým odbehnutým kilometrom posielame Filipkovi a jeho rodine silu do jeho boja s odkazom, že sme s ním.

Veríme, že zvyšný nádor bude ustupovať a Filipko sa bude opäť časom usmievať a hrať so svojou sestričkou a rodinou.