Komunitné dni dobrovoľníctva opäť aj na Liptove

pridané: 23.09.2020

Každoročne nadáciu trápia mnohé zničené a zanedbané priestory a rovnaký postoj zdieľa z roka na rok aj väčší počet dobrovoľníkov. Spoločne vzbudzujeme záujem o veci verejné a zároveň posilňujeme povedomie o dobrovoľníctve.

Aj tento rok sa tradične do týždňa dobrovoľníctva zapojili členovia Klubu seniorov Liptovský Hrádok, sekcia učiteľov, pod vedením pani Mikovinyovej. Vyčistili a upravili areál pomníka pri Skalke. Dievčatá z Domu sociálnych služieb Liptovský Hrádok pod vedením Janky Klímovej vyčistili Lipovú alej a pomník M.R.Štefánika. Celý týždeň hrabličkovali lístie a odstraňovali odpadky. Dobrovoľníci z útulku Zatúlaný chlpáčik počas venčenie zbierali odpadky po brehoch Váhu, športovci z o.z. SokoLH vyčistili areál športového klubu pri Sokolovni a vybudovali záhradné sedenie a decká, rodičia ako aj pedagógovia Súkromného tanečného konzervatória spoločne vymaľovali tanečné sály. Nadácia sa postarala o vykosenie lesíka pri Belej a vyzbieranie odpadkov.

Týždeň dobrovoľníctva sa prvý krát posunul aj do okolitých obcí. V Liptovskom Petre odstraňovali dobrovoľníci čierne sklátky. Uhorská Ves za pomoci dobrovoľníkov vymaľovala striedačky a oporné stĺpy hlavného športového ihriska. Dobrovoľníci z Jakubovian si vybudovali priestor novej klubovne pre mladých a športovci zLimitless Academy chcú žiť čisto a zdravo a preto vyčistili trasu na Háj Nicô , kde sa nachádza vonkajšie workoutové ihrisko.

Dokonca sa tento rok naplnil aj jeden sen. Sen Janky Klubicovej, ktorá už dlho snívala o odstránení škaredých grafitov zo stien pod mostom železnice vo Vlachoch. Dobrovoľníci odstránili grafity a zmenili ich na nádherné maľby, ktorými sa kochajú nielen ľudia idúci z vlaku, ale aj cyklisti na trase okolo Liptovskej Mary.

Opäť sa potvrdilo, že spojiť sily pre dobrú vec sa vždy oplatí. Je to ľahšie, lacnejšie a efektívnejšie. Pre dobrovoľnícku myšlienku dokázala KNL nadchnúť takmer stovku dobrovoľníkov a tím posilniť status dobrovoľníctva, ktoré v regióne Liptov už má svoju tradíciu. Veríme, že aktivity podobného zamerania budú pokračovať každoročne.