Šikovný trh v znamení módy

pridané: 02.05.2016

ŠIKOVNÝ TRH Móda na Hrade – 14. máj 2016

Komunitná nadácia Liptov, Národný Trust n.o., občianske združenie Spoločnosť Kolomana Sokola v spolupráci s Grand Castle v Liptovskom Hrádku a s mestom Liptovský Hrádok dňa 14. mája 2016 v čase od 10:00 do 17:00 hod pripravujú v poradí už tretí Šikovný trh na Hrade a v Podhradí v Liptovskom Hrádku. Hlavným cieľom podujatia je prezentovať prácu šikovných ľudí žijúcich alebo tvoriacich v Liptove ako aj poukázať na krásu a hodnoty významných a zaujímavých miest v našom regióne. Šikovný trh – Móda na Hrade ako je už v názve naznačené sa bude niesť v znamení módy.

Organizátori podujatia pripravujú neobvyklú módnu prehliadku z tvorby šikovných ľudí, ktorí sa pravidelne zúčastňujú na jednotlivých šikovných trhoch organizovaných od roku 2012.

V rámci módnej prehliadky však budú predstavené aj modely originálnej slovenskej módnej dizajnérky Lenky Sršňovej, ktorá je nositeľkou Národnej ceny za produktový dizajn 2015. Okrem nej sa však do módnej prehliadky aktívne zapoja a svoje modely inšpirované súčasným hradným dizajnom predstavia aj módne dizajnérky Octavia Mckenzie z Juhoafrickej republiky a Zuzana Kedroňová z Ružomberka. Hosťom z Českej republiky bude pani Iveta Nedomová majiteľka úspešnej módnej firmy Iveta- TIK, reprezentujúcej originálny český dizajn a ktorej základom tvorby je návrat k prírode a pohodlie.

Súčasťou programu podujatia bude aj otvorenie a sprístupnenie novej vyhliadky na novozrekonštruovanej gotickej veži hradu. Zo spomínanej novej vyhliadky sa návštevníkom hradu poskytne možnosť na netradičný výhľad na bezprostredné okolie hradu a kaštieľa.

Do podujatia sa budú môcť aktívnym spôsobom zapojiť všetci návštevníci, pre ktorých pripravujeme originálne tvorivé dielne. Deti si budú môcť vyrobiť originálne klobúčiky či namaľovať svoje vlastné motívy na tričká.

Na návštevníkov podujatia okrem vyššie uvedeného programu čakajú aj prehliadka historických kostýmov so spoločnosťou Fringia z Bratislavy, vystúpenie tanečnej skupiny Jessy z Vavrišova, hudobné vystúpenie skupiny Mince vo fontáne, chutné a dobré jedlo či možnosť zapojiť sa do aktivity Národného Trustu n.o. „Adoptuj si kvetináč II“, ktorej cieľom je skrášliť verejný priestor mestečka Liptovský Hrádok.

Vstupné na podujatie je dobrovoľné. Výťažok je použitý výlučne na organizáciu podujatia.

Podujatie sa koná za každého počasia.