Skrášľujeme mesto - štvrtok 30.6.2016

pridané: 30.06.2016

 

Dnešný deň bol v rámci komunitných aktivít asi naj :) najhorúcejší, najveselší, najdlhší, najvyčerpávajúci, najefektívnejší,...
Od rána sa niesol v plnom nasadení síl. Tento deň sa zapíše ako dôkaz rozprávkovej vety od p. Wericha: "Ten umí to a ten zas tohle a všichni dohoromady udělají moc".
Šikovní dobrovoľníci z firmy WEGA LH, s.r.o. Liptovský Hrádok a ESOX spol. s.r.o. Uhorská Ves sa zaslúžila o obnovenie starých a osadenie nových lavičiek na hrádzi popri Váhu a Belej. 12 lavičiek sa obnovilo a 3 nové pribudli.
Nové lavičky bolo možné osadiť a zabetónovať vďaka dobrovoľníkovi P. Čajkovi, ktorý stihol vykopať jamy dopoludnia a popoludní už sedel ako poslanec na mestskom zastupiteľstve.
Mužskú silu doplnila ženská šikovnosť dobrovoľníčok z Tesla Liptovský Hrádok a.s.a ESOX spol s.r.o., ktoré za necelé dve hodiny vyčistili priestor pod mostom a natreli grafitmi počmáraný Petranský most.
Drevo na lavičky a stoly venovala firma Rettenmeier Tatra Timber Liptovský Hrádok, manželia Navrátilovci z Urob si sámposkytli farby, študenti Strednej odbornej školy drevárskej opracovali drevo a pripravili lavičky na náter, ktorý zabezpečili dobrovoľníci v OZ Zatúlaný chlpáčik. Kovové časti sme našli a zakúpili na šrotovisku firmy KOVMAX v Liptovskom Hrádku. Predprípravu urobili p. Ištok a p. Beňo VPS Liptovský Hrádok, ktorí zabezpečili kompletnú technickú asistenciu pri prácach. Občerstvenie v podobe čerstvej zeleniny na chlebíčky poskytla Liptovská debnička.


Ďakujeme ešte raz všetkým, ktorí dnešní deň venovali na skrášlenie nášho mesta. Pretože mesto je obrazom ľudí, ktorí v ňom žijú.