Daruj knižku pod vianočný stromček 2016

pridané: 15.11.2016

Daruj knihu je predvianočný projekt venovaný deťom zo sociálne slabších či mnohodetných rodín a deťom osamelých matiek. Okrem toho, že spája detské túžby s ochotou dospelých pomôcť, rozvíja vzťah detí k čítaniu a podporuje individuálne darovanie. Kniha zakúpená anonymným darcom sa dostane do rúk dieťaťa ešte pred Vianocami.

Týmto projektom chceme osloviť ľudí dobrej vôle z Liptova, ktorý chcú v predvianočný čas pomôcť anonymne a to darovaním knihy. Oslovili sme detské domovy, diagnostické centrá, materské školy a základné školy, aby nám pomohli identifikovať cieľovú skupinu detí spolu s ich želaniami. Zoznami detských kníh rozdelíme medzi kníhkupectvá zapojené do projektu a už od 15. novembra bol spustený predaj.

Kníhkupectvá, kde je možné detské knihy zakúpiť, majú zariadený kútik venovaný len tomuto projektu. Knihy sú označené milou záložkou, takže pre kupujúceho nie je ťažké ich identifikovať. Darcovia, hoci netušia malého príjemcu, môžu do kúpenej knihy vpisovať venovanie či pozdrav.

Vianočné knižné darčeky zakúpené anonymnými darcami spojili i Liptov a dve organizácie ho realizujú spoločne. OZ Lokál a Komunitná nadácia Liptov tesne pred Vianocami zozbiera a odovzdá svojim novým majiteľom. Očakávame, že láskaví darcovia potešia viac ako 100 malých čitateľov. Ďakujeme Liptov.

TV noviny Markíza 17.11.2016

Prostredníctvom ďaľších médií budeme prinášať informácie počas celého predvianočného obdobia.