Pomoc Ukrajine

pridané: 27.02.2022
Dnes 1.3.2022  ju s pomocou DSS Eden pod vedením p. Andrey Šišilovej v Liptovskom Hrádku zrealizovala. Fantasticky zorganizované a najmä – prišlo skoro 170 ľudí s konkrétnou materiálnou podporou, ktorú zverejnila na stránke KNL jej správkyňa p. Jana Mrlianová. Ľudia z Hrádku, Mikuláša, Ondrašovej, Petra, Závažnej Poruby, Beňušoviec nosili od 8,00 hod do 20,00 hod svoj balík pomoci.
Nálada bola veľmi priateľská a prajná, a polovica z týchto darcov sa prihlásila aj do „Siete pomoci“ – dobrovoľníci alebo „Anjeli strážni“, ktorí budú hneď na začiatku pobytu u nás na Liptove pomáhať zorientovať sa mamičkám kde nájdu lekára, kde je škola, kde ich deti budú chodiť, kde je drogéria, atď. Aby matky s deťmi mali vytvorený pocit, že sú tu vítaní a radi im pomôžeme.
Jazyková bariéra ? V dnešných časoch nie je problém komunikovať aj s prekladačom priamo cez mobil a kto potrebuje rozumieť a chce sa adaptovať, dorozumie sa.
Teraz ide o rýchlu pomoc prestrašeným a vyhnaným ľuďom z domova.
Veríme, že sa rýchlo adaptujú a zbavia prvotného strachu, ak budú mať pomocnú ruku Anjela strážneho, napr. na telefóne alebo spoločnej prechádzke po Liptove.
Všetkým, organizátorom aj darcom, patrí veľká vďaka. Spoločne, každý po troške, to zvládneme. Čím viac nás bude pomáhať, tým lepšie to spolu zvládneme.
Ešte raz – všetkým, veľká vďaka, som rada, že žijem v Liptovskom Hrádku.
Simona Tekeľová, dobrovoľníčka KNL????
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Vďaka skvelým ľuďom z regiónu sa nám podarilo dnes vyzbierať:
▶️ 2 palety toaletného papiera
▶️ 3 palety detských plienok rôznych veľkostí
▶️ 2 palety hygienických potrieb (vložky, vreckovky, ...)
▶️ 1 paleta osobnej hygieny (mydlá, šampóny, sprchovacie gély, ..)
▶️ 1 paleta detských výživ a sunarov pre detičky
▶️ 1 paleta potravín pre detičky (piškóty, keksíky, ...)
▶️ 2 palety kojeneckých a minerálnych vôd
▶️ 1 paleta trvanlivého mlieka
▶️ 1 paleta trvanlivých potravín (káva, čaj, granko, paštéky)
▶️ lieky, čelovky, deky, hračky, ...
Ďakujem v mene KNL všetkým dobrovoľníkom, ktorí sa dnes podieľali na plynulom organizačnom chode.
Špeciálne poďakovanie patrí chlapcom z DSS Eden Liptovský Hrádok, ktorí nám celý deň aktívne pomáhali.
Veľké ďakujem patrí aj všetkým viac ako 170 darcom, ktorí boli skutočne disciplinovaný a nosili len vypísané veci. Na mnohých sme si zobrali kontakt a budú nápomocní aj v budúcnosti v akejkoľvek forme. ĎAKUJEM vám všetkým ????
Sú to rušné a ťažké chvíle pre nás všetkých a táto práca mi dennodenne potvrdzuje, že spolupráca a sieťovanie v regióne má svoje opodstatnenie a obrovský zmysel.