Ocenenie aktívneho občianstva a ľudskosti 2021

pridané: 15.03.2022

Rada mládeže Žilinského kraja pod záštitou predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja Eriky Jurinovej a predsedu Združenia miest a obcí Slovenska Branislava Trégera dňa 11. marca 2022 ocenila 25 osobností Žilinského kraja.

V každej kategórii bolo vyhlásené aj ocenenie, ktorému hodnotiaca komisia udelila najvyšší počet bodov:  v kategórii Aktívny mládežník Andrejovi Vojtasovi zo Strednej zdravotníckej školy v Dolnom Kubíne, v kategórii Aktívny občan  Miroslavovi Trepáčovi z Komunitnej nadácie Liptov, ocenenie v kategórii Top starosta získal Erik Gemzický, starosta obce Ľubeľa,  obcou s najpriateľskejším vzťahom k mládeži sa stala obec Vysoká nad Kysucou a za Top čin ľudskosti si ocenenie odniesla Katarína Ružičková za dlhoročný ľudský prístup.

Ocenené boli aj ďalšie osobnosti v jednotlivých kategóriách a Liptov mal bohaté zastúpenie. V kategórii aktívny mládežník získal ocenenie Erik Koky a Daniel Kubovčík z Hotelovej akadémie Liptovský Mikuláš.

„Vďačnosť a úcta sú vzácne prejavy v uponáhľanej a nespokojnej spoločnosti, ktoré si ľudia môžu navzájom odovzdať. Časy neboli nikdy také zlé, aby v nich nemohol žiť dobrý človek, ktorý žije aj pre motiváciu a podporu druhých, tak sa vyjadril jeden z ocenených."

Foto:https://youtu.be/ZJjjhI9eASU