Srdce na dlani 2022 a ocenení v regióne

pridané: 13.12.2022

Srdce na dlani je oceňovanie výnimočnej dobrovoľníckej práce, ktoré v Žilinskom kraji udeľuje Žilinské dobrovoľnícke centrum.Takouto formou ocenenia chcú organizátori vyjadriť úctu a poďakovanie ľuďom, ktorí prispievajú k lepšej spoločnosti a nezištne pomáhajú vo svojom okolí.

KNL bol tento rok v pozícii regionálneho partnera a hrialo nás pri srdiečku, koľko skvelých dobrovoľníkov bolo z nášho regiónu nominovaných.
Slávnostné oceňovanie Srdce na dlani 2022 sa uskutočnilo dňa 13.12. 2022 v Malej sále Mestského divadla Žilina. Podporu a záštitu nad podujatím zobrala predsedníčka Erika Jurinová.
????????Na Liptov poputovali tieto ocenenia:????????
Krajské ocenenie Srdce na dlani 2022 v kategórii Dobrovoľníctvo v sociálnej a zdravotnej oblasti získava skupina dobrovoľníkov z Horného Liptova, ktorých vedie rodina Plachtinckých a rodina Belanjiovcov.
Krajské ocenenie Srdce na dlani 2022 v kategórii Dobrovoľnícky projekt roka získava Projekt UMEANO z organizcáie Hory Doly Liptovský Mikuláš.
Krajské ocenenie Srdce a dlani 2022 v kategórii Škola priateľská k dobrovoľníctvu získava Stredná zdravotnícka škola Liptovský Mikuláš.
 
Komisia rovnako rozhodla o nomináciách na národnú úroveň, kde ocenenie Dobrovoľník roka 2022 organizuje Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií v spolupráci s CARDO – Národné dobrovoľnícke centrum pod záštitou ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí.
Na národnú úroveň postúpili tieto nominácie:
Miriam Petríková
Paulína Vojčíková
Dobrovoľníci z Horného Liptova
Projekt Dokážeme spolu viac
Stredná zdravotnícka škola Liptovský Mikuláš
Dobrovoľníctvo koordinátorov v rámci Medzinárodnej ceny vojvodu z Edinburghu