MDD pre ukrajinské detičky

pridané: 01.06.2023

Podujatie sa začalo o 15:00 hod., niektorí účastníci však prišli už skôr. Deťom sme pripravili občerstvenie v podobe nealko nápojov, chipsov a keksov. Čakali ich sladkosti  - žuvačky, lízatká, Brumík a jabĺčka). Mali sme pripravené stanovištia: maľovanie na tvár - dobrovoľníčka Ukrajinka, tvorenie púpav z textilného materiálu - Olga z YMCA LM, servítková metóda - dobrovoľníčka Slovenka, škola tanca - dobrovoľníčka Ukrajinka, spoločenské hry, kalčeto, ping pongový stól. Mamičkám, babičkám a oteckom sme spravili kávičku a vychutnali si posedenie a rozhovory s ostatnými dospelými. Na záver si zaspievali ukrajinské piesne a hymnu a spravili sme si spoločnú fotku.

Podujatie malo veľký úspech u detí, sprievodných osôb, ako aj organizátorov. Zhodli sme sa na tom, že by bola škoda nevyužiť ponúknutý priestor v Hory Doly a rozhodli sme sa pravidelne raz mesačne takéto podujatie pripraviť. Deti odchádzali pomaľované, spotené, ale šťastné :)

Poďakovanie od ukrajinského pána farára asi hovorí za všetko, citujeme: "Dobré popoludnie! Veľmi pekne ďakujeme za tak skvelé zorganizované stretnutie pre deti! Ďakujeme, že som mohol byť s vami na dovolenke! Veľmi pekne ďakujeme za priateľstvo, veľmi nám pomáha žiť na Slovensku počas vojny na Ukrajine! Ďakujeme veľmi pekne za pomoc pre Ukrajincov na Slovensku! Nech vás Boh vždy žehná vo všetkých vašich záležitostiach! Andriy"

Komunitné aktivity a tvorivé dielne sme mohli zorganizovať vďaka finančnej podpore Centra pre Filantropiu a Nadácie TIPSPORT.