Spolupráca s Mestom Ružomberok

pridané: 21.09.2023

Včera 20.septembra 2023 sme s členom Správnej rady Miroslavom Trepáčom absolvovali osobné stretnutie so zástupcom primátora Mesta Ružomberok p. Róbertom Kolárom a Luckou Stanovou, referentkou pre komunitný rozvoj. Debatovali sme o možnej spolupráci na pôde mesta o spoločných víziách a projektoch, ktoré by sme chceli zrealizovať v najbližšej dobe aj v budúcom roku.

Pri hodnotení 20 rokov existencie KNL sme vyhodnotili, že obyvatelia Ružomberku a okolitých prímestských častí, v porovnaní s mestami Liptovský Hrádok a Liptovský Mikuláš, získali menej dotácii od KNL. Jednou zo skutočností je fakt, že nadácia má sídlo v Liptovskom Hrádku a prevažne všetky aktivity realizuje tu. Je preto logické, že aj verejnosť o nás a možnosti podpori od KNL vie oveľa viac. Našou ambíciou je obnoviť spoluprácu s Mestom Ružomberok a jeho obyvateľmi a dobré nadačné aktivity presunúť aj to tejto časti regiónu.

Rozhodli sme sa preto otvoriť špeciálne grantové kolo len pre spádovú časť mesta Ružomberok.Vyšpecifikované podmienky grantového kola budú zverejnené na web stránke čoskoro. Dôležitým momentom diskusie bol prísľub spolupráce pre rok 2024, kde by mesto vedelo participovať na grantovaní ako matchingový partner, ktorý znásobí prerozdeľovanú sumu pomerom 1:1 – laicky povedané, ak KNL dá na granty komunite v meste Ružomberok 5 tisíc EUR tak mesto zo svojho rozpočtu vyčlení rovnakú sumu a budeme spoločne rozdeľovať na malé občianske komunitné projekty až 10 tisíc EUR. Už teraz sa tešíme na nové výzvy a spoluprácu.