“Galérie neurológie - Od Tatier k Dunaju” s podtitulom Ľudia ľudom

pridané: 09.10.2023
Dnešný večer 9.10.2923 bola nadácia súčasťou uvedenia do života nádherného projektu “Galérie neurológie - Od Tatier k Dunaju” s podtitulom Ľudia ľudom, ktorý podporila v rámci grantového kola Leto 2023.
Ide o projekt Libora Špimra, jedeného z najlepších súčasných profesionálnych fotografov nielen na Liptove, ktorý do rúk primára neurologického oddelenia našej Liptovskej nemocnice MUDr. Michal Kováčik, odovzdal video-prezentáciu QUO VADIS HUMINES.

Vytvoril ju zo svojich autorských fotografií. Život do nej vdýchla hudba a najmä básne Jána Bubniaka v podaní Ivany Ganobčíkovej.
Už čoskoro vám všetkým budeme môcť predstaviť toto dielko aj na FB či web stránke nadácie. Skutočne sa máte sa na čo tešiť.

Projekt Galérie Neurológie Od Tatier k Dunaju – Ľudia ľuďom tvorí:
  • 41 ks veľkorozmerných foto-obrazov
  • 21 básní od autora Jána Bubniaka z Ľubele.
Foto-obrazy a aj básne sú vytlačené na papier klasickou metódou a následne sú ručne nalepené na hliníko-plastové dosky. Sú ošetrené nalepením polymérovej matnej fólie, ktorá umožňuje používanie dezinfekčných prostriedkov na ich čistenie.

…. lekár lieči, pohľad na krásno by mal pomôcť uzdravovať. Upravenými slovami Libora: „Neviem, ale som si istý jednou vecou: ak sa chorí ľudia zahľadia na im známe alebo neznáme miesta, a aspoň na malú chvíľku zabudnú na svoje utrpenie a možno objavia tú pravú podstatu života sami v sebe, tak potom mal tento projekt zmysel.