Tretí príbeh bojovníka - Barlatónca Oliverka Sameka

pridané: 24.04.2024

Koho podporíte tento rok na Barlatóne? Tu je príbeh Oliverka Sameka
Oliverko Samek, vekom štyri a pol roka, je jedným z troch chlapčekov, ktorých podporíme z Komunitná nadácie Liptov výťažkom z tohtoročného športového podujatia Barlatón. Oliverko bol dlho vnímaný ako obyčajné dieťa, ale vo veku okolo dvoch rokov začali jeho rodičia vnímať niektoré osobitosti v jeho správaní, ako slabý očný kontakt a záľuba v nezvyčajných hračkách, čo viedlo k podozreniam na autizmus. Diagnóza detského autizmu bola potvrdená po sérii vyšetrení, keď mal Oliverko tri roky.

Oliverko s láskavou podporou svojej rodiny a odborníkov dnes robí krásne pokroky v súkromnej špeciálnej materskej škole, ktorá mu pomáha v rozvoji samostatnosti a komunikácie. Jeho týždeň je plný aktivít vrátane terapie Play Wisely a plávania, ktoré podporujú jeho sociálne zručnosti a fyzický rozvoj. Hoci Oliverkove dni môžu byť plné výziev, sú aj dni plné spolupráce a pokojnej komunikácie.

Oliverko je príkladom výnimočného dieťaťa, ktorého život je plný lásky a citlivosti, aj keď aj táto láskavá rodina má svoje ťažké dni. Komunitná nadácia Liptov je hrdá, že môže podporovať Oliverka a jeho rodinu prostredníctvom iniciatív ako je Barlatón, charitatívne podujatie zamerané na získavanie prostriedkov a podporu pre deti s podobnými výzvami.

Vaša účasť a príspevky na Barlatóne nám pomôžu poskytnúť ešte lepšiu podporu Oliverkovi a mnohým ďalším deťom. Pridajte sa k nám, aby sme spolu mohli vytvárať lepšie prostredie pre všetky deti v našej komunite.