Organizačné pokyny

pridané: 17.05.2024

Základné informačné pokyny, oficiálne mapa trasy a čas štartov pre účastníkov jubilejného 10. ročníka Barlatón 2024.

8:15 – 09:45 bude registrácia na štarte. ŠTART - IKEA Industry Jasna, Hlavná 500, Závažná Poruba.

Prvých 1 000 registrovaných získava: tričko na štarte, medailu a občerstvenie / guľáš v cieli.

Chodci / Pešo / vozičkári:
štart: 10:00 hod.
trasa meria: cca 7 km
predpokladaný čas:max do 1,5 h., znevýhodnení max 2,5 h.
trasa k dispozícii tu: https://sk.mapy.cz/s/hacuzurenu
trasa pre vozičkárov s upravenou trasu kvôli náročnosti terénu: https://sk.mapy.cz/s/fokozudano
Časť trasy pôjde po hlavnej ceste 1 triedy, preto treba dbať na zvýšenú pozornosť a bezpečnosť !

Cyklisti: Garantom cyklopelotónu sú dobrovoľníci z Vrchárskej koruny liptovskej a Liptovskí tuláci.
štart:10:15 hod.
trasa meria: cca 14 km
predpokladaný čas: max do 1,5 h.
trasa pre náročnejších k dispozícii tu: https://sk.mapy.cz/s/lohecabato

trasa pre rodičov s detičkami tu: https://sk.mapy.cz/s/hozecagere
štart:10:20 hod.
trasa meria: cca 7 km
predpokladaný čas:max do 2 h.
POZOR trasa je menej  náročná ako  prvý cyklopelotón. Nebude kopírovať trasu bežcov a chodcov ale v Obci Uhorská Ves (pod diaľničným mostom) budú cyklisti odklonení na druhú stranu brehu do Obce Podtureň. Do cieľa prídu z druhej strany Váhu popri Malej vodnej elektrárni.

Bežci:
štart: 10:35 hod.
trasa meria: cca 7 km
predpokladaný čas:max 1 h.
trasa k dispozícii tu:https://sk.mapy.cz/s/hacuzurenu

Preprava účastníkov (chodcov/ bežcov)
Organizátori zabezpečili hromadný odvoz účastníkov: 25.5.2024 od 8.50 do 9.00 bude na autobusovej stanici v Liptovskom Hrádku pripravený autobus, ktorý premiestni účastníkov na Štart do Lipt. Mikuláša. Autobus prejde aj cez Borovú Sihoť.
Zároveň je zabezpečená doprava aj späť. Po ukončení Barlatónu pôjde autobus z Borovej Sihoti smer Liptovský Mikuláš - ak bude záujem. Odvoz je bezplatný, zabezpečuje organizátor pre plynulý chod a pohodlie všetkých, ktorí podporili myšlienku podujatia.
Účastníci mimo Liptova majú možnosť zaparkovať auto rovno pri Borovej Sihoti v Lipt. Hrádku a počkať na autobus, ktorý ich vyzdvihne na ŠTART. Prípadne majú možnosť zaparkovať rovno na Štarte v Lipt. Mikuláši a potom ich po ukončení podujatia autobus hromadne premiestni do Lipt. Mikuláša.
Účastníci na bicykli si prepravu riešia vo vlastnej réžii.

Občerstvenie a pitný režim:
V cieli dostane každý registrovaný účastník do  poradového čísla 1000: bezplatne guľáš + pitný režim.
Občerstvenie bude zabezpečené aj formou sprievodných občerstvovacích stánkov – tie však budú vo vlastnej réžii účastníkov.

Značenie trasy:
Trať bude vyznačená tabuľami, páskami či priamo šípkami na ceste hlavne v úsekoch, v ktorých by  účastník mohol zísť z trate. Trasa pre bežcov a chodcov bude prevažne kopírovať hrádzu rieky Váh. Na krátkych úsekoch prechodu cez cestu bude zabezpečený organizátor, pre bezpečnosť. Zároveň na trase pre vozičkárov, ktorí musia záverečnú rovinku absolvovať po hlavnej ceste, budú pripravení dobrovoľníci / vojaci / pre bezpečnosť. Zároveň budú na nebezpečných častiach trate ú hlavných cestných komunikáciách / usmerňovať dopravu príslušníci polície.

Záver podujatia:
Po príchode všetkých účastníkov do cieľa prebehne oficiálne zhodnotenie podujatia a odovzdanie symbolických šekov s nazbieranou sumou. Nakoľko počasie nevieme odhadnúť, obuv a oblečenie nechávame na účastníkov. Terén je postavený prevažne z trávnatej a lesnej cestičky. Časť sa pôjde po miestnej komunikácii cez obec Uhorská Ves a Podtureň.
Akékoľvek informácie budú poskytnuté aj pri štarte od organizátorov podujatia v informačnom stánku alebo od dobrovoľníkov, ktorí budú označení špeciálnym tričkom ORGANIZÁTOR. V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať na t. č. 0903 012 877 alebo na knl@knl.sk.

Stali ste sa súčasťou programu "Pomáhame spoločne" a verím, že sa nám tento slogan podarí naplniť a z podujatia budete mať krásny zážitok.